Home » Grand Slam » Wimbledon » Federer gunt tegenstander eerste set op Wimbledon

Federer gunt tegenstander eerste set op Wimbledon

Federer gunt tegenstander eerste set op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-3) kende een aarzelende start op zijn geliefde Engelse gras van Wimbledon (Grand Slam, Groot-Brittannië).

De Zwitser moest het in de eerste ronde opnemen tegen Wimbledon-debutant Lloyd Harris (ATP-86). De Zuid-Afrikaan was duidelijk niet onder de indruk van de grootmeester en vuurde consequent kanonskogels op hem af. Federer bewoog niet zoals we van hem gewend zijn en leek totaal aan het spel voorbij te gaan. Harris won de eerste set verrassend met 6-3.

Vanaf halfweg de tweede manche haalde de ervaring echter de bovenhand op het temperament. Federer wist dat voor zijn opponent de finishlijn mentaal nog lang niet in zicht was en wist de wedstrijd in zijn voordeel te doen kantelen. Met 6-1 bracht hij de bordjes in evenwicht en ging meteen op dat elan verder.

Bij 3-1 vroeg Harris om een medical time-out en werd hij behandeld aan het onderbeen. De Zuid-Afrikaan leek inderdaad hinder te ondervinden bij het lopen en werd bij wijlen van het kastje naar de muur gestuurd. Het verdere verloop van de match was een formaliteit voor Federer. Na een moeizaam begin trok hij met 3-6, 6-1, 6-2 en 6-2 aan het langste eind.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws