Home » Geen categorie » Federer: “Ik kan niet te ver meer vooruit kijken”

Federer: “Ik kan niet te ver meer vooruit kijken”

Federer: “Ik kan niet te ver meer vooruit kijken”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-3) veroverde afgelopen weekend zijn achtste Wimbledon-titel. Te ver vooruit kijken doet de 35-jarige Zwitser niet meer: “Ik hoop dat dit niet mijn laatste match was op het Londense gras.”

De geruchtenmolen draaide meteen op volle toeren nadat Federer bovenstaande uitspraak deed na zijn eindwinst tegen Marin Cilic (ATP-6) op Wimbledon. Overwoog hij een punt te zetten achter zijn carrière? In een interview met persagentschap AP schonk de ‘Fed Express’ één dag later klare wijn. “Wat ik vooral bedoelde was dat ik niet te ver vooruit kan kijken. Als je 25 jaar bent denk je: ‘ tot volgend jaar’. Dat is vanzelfsprekend. Je lichaam zal wellicht in orde zijn en als dat niet het geval is, kom je gewoon een jaar later terug. Op mijn leeftijd kan je echter niet meer twee jaar vooruit kijken.”

Exact tien jaar geleden won Federer de Australian Open, Wimbledon en de US Open in hetzelfde jaar. Een huzarenstukje dat hij straks nog eens kan overdoen. “Het is moeilijk om daar aan te denken. Het klinkt gewoon heel surreëel. Maar ik zal me uiteraard zo goed mogelijk voorbereiden zodat ik optimaal naar New York kan afzakken. Nu wil ik vooral genieten van deze triomf. Ik probeer gezond te blijven en dan zien we wel waar het schip strandt”, besluit het nummer drie van de wereld.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws