Home » Grand Slam » Roland Garros » Federer: “Misschien speel ik wel terug op gravel om het te kunnen opnemen tegen Rafa”

Federer: “Misschien speel ik wel terug op gravel om het te kunnen opnemen tegen Rafa”

Federer: “Misschien speel ik wel terug op gravel om het te kunnen opnemen tegen Rafa”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De wereld zit er al meer dan een jaar op te wachten, maar vrijdag krijgen de fans op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) eindelijk waarnaar ze verlangen: een nieuwe Roger Federer (ATP-3) versus Rafael Nadal (ATP-2).

Eerder dit jaar stond er ook al een clash tussen beide grootheden op de planning, maar in Indian Wells (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000) werd dat feestje in extremis afgeblazen omwille van een geblesseerde Nadal.

“Ik kijk er echt naar uit om het weer tegen Rafa op te nemen”, blikt Federer nu gemotiveerd vooruit. “Ik hoop dat ik voldoende kan recupereren de komende dagen en zal mijn uiterste best doen vrijdag.”

23-15

De Zwitser keek Nadal al 38 keer eerder in de ogen op het professionele circuit. 23 keer trok Rafa aan het langste eind, zo ook in de finale van Rome (Italië, ATP Masters 1 000) in 2013, meteen het laatste onderlinge duel op gravel. Nadal won toen vlot met 6-1 en 6-3.

De twee speelden ook al vijf keer tegen elkaar op Roland Garros. Zoals genoegzaam bekend, won Nadal alle confrontaties. De laatste vijf ontmoetingen, telkens op hardcourt, werden echter gewonnen door Federer. “Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om terug naar Roland Garros af te zakken. Misschien speel ik wel terug op gravel speciaal om het te kunnen opnemen tegen Rafa”, lacht hij nog.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws