De clash der titanen tussen Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3) werd niet de spannende partij waar iedereen naar uitkeek op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). De Spanjaard was duidelijker sterker in hun 39e confrontatie.

Op een natte en winderige court Philippe Chatrier hadden beide spelers het moeilijk met de omstandigheden. Toch haalden ze beiden een hoog niveau, maar op de beslissende momenten was Nadal net iets te sterk en zo haalde hij de set met 6-3 binnen. Federer kwam een break voor in de tweede set, maar moest zijn opslagspelletje meteen daarna inleveren. Nadal liet enkele schitterende punten zien en had op elke aanval van Federer een antwoord. De tweede set ging met 6-4 naar de Spanjaard.

In set drie leek de veer bij Federer gebroken, Nadal ging twee keer door de opslag van de Zwitser en pakte de derde set met 6-3 bij het tweede matchpunt. Voor Nadal is het de twaalfde keer dat hij in de finale staat op Roland Garros, hij won het toernooi al elf keer.

De tegenstander van Nadal in de finale is nog niet bekend. De partij tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Dominic Thiem (ATP-4) werd bij een 2-6, 6-3 en 1-3 stand in het voordeel van de Oostenrijker stilgelegd.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.