Roger Federer (ATP-3) heeft voor eigen publiek het ATP-toernooi van Basel (Zwitserland, ATP World Tour 500) voor de negende keer op zijn naam geschreven.

In de finale klopte Federer, eerste reekshoofd in Basel, de Roemeen Marius Copil (ATP-93) in twee sets: 7-6 (5) en 6-4. Copil, kwalificatiespeler en revelatie van het toernooi, bood wel stevig weerwerk en kwam in beide sets telkens op een break voorsprong. Federer had echter meer dan zijn zinnen gezet op een vierde titel op rij in Basel en kon de partij na 1 uur en 36 minuten alsnog in zijn voordeel beslechten.

Voor Copil, die volgende week naar de 60e plaats op de wereldranglijst stijgt, was Basel hét hoogtepunt uit zijn carrière tot dusver. “Het zou geweldig geweest zijn, mocht ik dit niveau aan het begin van mijn carrière hebben kunnen behaald”, liet hij na afloop optekenen. “Het was een fantastische week. Ik ben aan het toernooi begonnen met als doel in de top 100 te blijven… Nu weet ik dat ik ook op een hoger niveau kan meespelen.”

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.