Voor Roger Federer (ATP-3) is er geen twijfel meer mogelijk: een nieuwe generatie tennissers is aan het doorbreken.

Hoewel Federer, Novak Djokovic (ATP-1) en Rafael Nadal (ATP-2) nog steeds het mannentennis bedwingen, staat de opvolging meer dan ooit klaar. “Een normale evolutie, het is niet mogelijk dat één iemand alles wint”, zo oppert Federer. “De NextGen-talenten (nieuwe generatie tennissers, nvdr.) zijn stilaan maar zeker aan het doorbreken. Kijk naar Stefanos Tsitsipas (ATP-6), Daniil Medvedev (ATP-14), Karen Khachanov (ATP-12), Felix Auger-Aliassime (ATP-28), Denis Shapovalov (ATP-23) en noem maar op.”

De Zwitser is voornamelijk benieuwd naar volgend seizoen, wanneer hij veel verwacht van de nieuwelingen. “Het belooft spannend te worden dit jaar, maar vooral volgend seizoen zal het moeilijk worden voor de toppers van nu. Het is nu dat de beloften ervaring kunnen opdoen.”

Federer, die afgelopen week nog forfait moest geven op het toernooi van Rome (Italië, ATP Masters 1 000) won eerder dit jaar al de toernooien van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500) en Miami (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000). In Dubai versloeg hij Tsitsipas in de finale.

Stefanos Tsitsipas en Roger Federer – © Christophe Moons (Largus Media)

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.