Home » ATP » Federer schonk dit jaar al 4,5 miljoen euro weg aan goede doelen

Federer schonk dit jaar al 4,5 miljoen euro weg aan goede doelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer is niet alleen op het veld een klassebak, ook naast het veld toont de Zwitser regelmatig zijn goed hart. Zo heeft hij dit jaar al meer dan 4,5 miljoen euro gedoneerd aan goede doelen. Dat meldt TennisWorld.

Begin dit jaar tastte de Federer een eerste keer in zijn portefeuille. Hij doneerde toen meer dan 250 000 euro aan ‘Rally for Relief‘, een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de zware bosbranden in Australië. De vlammenzee verwoestte in totaal zo’n 18,6 miljoen hectare.

In februari kwam Federer in actie met zijn Roger Federer Foundation, de stichting van de Zwitser met als doel projecten voor minderbedeelde kinderen te financieren in Zuid-Afrika, het land waar zijn moeder opgroeide. In Kaapstad speelde hij de zesde Match for Africa. Samen met Bill Gates, Rafael Nadal en Trevor Noah zette The Fed een spectaculaire show neer voor meer dan 50 000 toeschouwers. Hij zamelde daarbij meer dan 3,2 miljoen euro in.

Uiteraard liet ook de coronacrisis Federer niet onberoerd. Hij en zijn vrouw Mirka besloten 944 000 euro te doneren om Zwitserse families te helpen die getroffen waren door het virus.

Recent doneerde de Zwitser nog eens 944 000 euro aan arme Afrikaanse kinderen en hun families. Door zijn goede daad kan hij naar schatting 64 000 Afrikanen voorzien van eten en drinken.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS