Home » Grand Slam » Wimbledon » Federer vs. Nadal deel 40: “Men had ons afgeschreven, maar we staan er nog altijd”

Federer vs. Nadal deel 40: “Men had ons afgeschreven, maar we staan er nog altijd”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3) nemen het in de halve finale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) voor de veertigste keer in hun carrière tegen elkaar op.

Het is al de derde keer dit jaar dat de twee kampioenen tegen elkaar uitkomen. “Tegen Roger spelen, is altijd uniek”, vindt Nadal. “Op Wimbledon is het elf jaar geleden, dit betekent erg veel voor mij en wellicht ook voor hem. Ik verwacht een erg taaie wedstrijd. Roger is de beste speler ooit op gras, dus ik zal op m’n best moeten zijn.”

Eerder dit jaar kreeg Federer een walkover cadeau van Nadal op Indian Wells (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000), maar verloor hij wel op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) van de Spanjaard (6-3, 6-4 en 6-2). “Die wedstrijd heeft nu geen belang meer”, aldus Federer. “Gaat het om het verleden? Ik hoop dat ik dit keer aan het langste eind trek. Het zal wel niet makkelijk worden. Rafa kan iedereen pijn doen op eender welke ondergrond. Hij is meer dan een gravelspecialist.”

Niet voorbij

In 2004, vijftien jaar geleden, vochten Nadal en Federer hun eerste duel uit. “Enkele jaren later had men ons al afgeschreven, maar we staan er nog steeds. Het is niet voorbij”, klinkt Federer trots. “Ik vind het fantastisch dat we tegen elkaar uitkomen in dit stadium van het toernooi.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden