Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3) nemen het in de halve finale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) voor de veertigste keer in hun carrière tegen elkaar op.

Het is al de derde keer dit jaar dat de twee kampioenen tegen elkaar uitkomen. “Tegen Roger spelen, is altijd uniek”, vindt Nadal. “Op Wimbledon is het elf jaar geleden, dit betekent erg veel voor mij en wellicht ook voor hem. Ik verwacht een erg taaie wedstrijd. Roger is de beste speler ooit op gras, dus ik zal op m’n best moeten zijn.”

Eerder dit jaar kreeg Federer een walkover cadeau van Nadal op Indian Wells (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000), maar verloor hij wel op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) van de Spanjaard (6-3, 6-4 en 6-2). “Die wedstrijd heeft nu geen belang meer”, aldus Federer. “Gaat het om het verleden? Ik hoop dat ik dit keer aan het langste eind trek. Het zal wel niet makkelijk worden. Rafa kan iedereen pijn doen op eender welke ondergrond. Hij is meer dan een gravelspecialist.”

Niet voorbij

In 2004, vijftien jaar geleden, vochten Nadal en Federer hun eerste duel uit. “Enkele jaren later had men ons al afgeschreven, maar we staan er nog steeds. Het is niet voorbij”, klinkt Federer trots. “Ik vind het fantastisch dat we tegen elkaar uitkomen in dit stadium van het toernooi.”

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.