Home » Grand Slam » Wimbledon » Federer wint titanenduel en strijdt om negende Wimbledon-titel

Federer wint titanenduel en strijdt om negende Wimbledon-titel

Roger Federer (ATP-3) heeft zich geplaatst voor de finale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). In de halve finale was hij in vier sets te sterk voor zijn rivaal Rafael Nadal (ATP-2).

Federer en Nadal stonden voor de veertigste keer tegenover elkaar. Elf jaar na hun laatste duel in de legendarische finale van 2008 keken beide rivalen elkaar opnieuw in de ogen op het Centre Court van Wimbledon. In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6 (3) naar Federer.

Een ander beeld in de tweede set, er slopen meer foutjes in het spel van de Zwitser. De Spanjaard schakelde een versnelling hoger en greep de tweede manche met 1-6. Federer bleef kalm in de derde set en won het merendeel van de lange rally’s. Federer greep de 6-3 setwinst en stond op één set van een twaalfde finale.

Federer kwam ook een break op voorsprong in de vierde set, maar Nadal bleef vechten voor elk punt. Bij het vijfde wedstrijdpunt was het raak voor de Zwitser, hij greep de vierde manche met 6-4. In de finale volgt een duel met nummer één van de wereld Novak Djokovic (ATP-1).

Federer: “Ik heb genoten”

De Zwitser was na afloop erg blij met zijn overwinning: “Ik ben uitgeput, het was erg zwaar en Nadal bleef knokken om elk punt. Het niveau was heel hoog en het publiek fantastisch, ik heb genoten. De finale wordt opnieuw een mooi duel, Djokovic speelt al een hele week bijzonder constant. Het wordt moeilijk, maar ik zal proberen om hem te verslaan”.

Ook Nadal had na afloop mooie woorden voor zijn tegenstander: “Een fantastische wedstrijd en een verdiende overwinning van Roger. Ik had enkele kansen, maar Roger was beter. Veel succes in de finale!”