Home » Grand Slam » Wimbledon » Fenomenale Halep overklast Serena Williams en verovert eerste Wimbledon-titel

Fenomenale Halep overklast Serena Williams en verovert eerste Wimbledon-titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Serena Williams (WTA-10) was in Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) op jacht naar haar 24e grandslamtitel. Zover kwam het echter niet, de Roemeense Simona Halep (WTA-7) was een maatje te groot in de finale.

Serena Williams begon als grote favoriete aan de finale, in onderlinge ontmoetingen stond het 9-1 voor de Amerikaanse. Toch was het Halep die een erg hoog niveau haalde en meteen haar wil oplegde. In een mum van tijd liep de Roemeense 4-0 uit, Williams won nog twee opslagspelletjes maar de eerste set ging met 6-2 naar Halep.

In het begin van set twee leken beide speelsters even aan elkaar gewaagd. Halep profiteerde opnieuw van enkele missers bij Williams en plaatste een vroege break. De Amerikaanse probeerde nog wel om het tij te keren, maar Halep bleef simpelweg domineren. De Roemeense brak nogmaals en maakte het meteen af bij het eerste wedstrijdpunt. Na amper 56 minuten stond de 6-2 en 6-2 eindstand op het scorebord.

Voor Halep is het haar eerste Wimbledon-titel en de tweede Grand Slam uit haar carrière. Williams grijpt voor de derde keer naast het historische record van 24 grandslamtitels.

Halep: “Dit is een droom die in vervulling gaat”

Halep was dolgelukkig: “Ik denk dat ik nooit beter gespeeld heb, het was een eer om hier voor de royal box te spelen. Ik was zenuwachtig maar ik wist dat er geen tijd was voor emoties. Het was de droom van mijn moeder dat ik ooit hier de finale zou spelen, en die droom komt nu uit. Ik wou graag lid worden van de club hier, en dat is nu gelukt. Gras was nooit mijn favoriete ondergrond, maar dit jaar ging het erg goed. Bedankt ook aan al mijn Roemeense fans om me te steunen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden