Home » Geen categorie » Ferrero over Zverev: “Hij respecteerde de richtlijnen na verloop van tijd niet meer”

Ferrero over Zverev: “Hij respecteerde de richtlijnen na verloop van tijd niet meer”

Ferrero over Zverev: “Hij respecteerde de richtlijnen na verloop van tijd niet meer”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het vertrek van Juan Carlos Ferrero uit de entourage van Alexander Zverev (ATP-5) kent nog wat natrap-momenten. Zverev zei dat Ferrero het team niet zou respecteren, Ferrero klaagt de arrogantie van Zverev aan.

Eind februari werd bekend dat er een einde kwam aan de samenwerking tussen voormalig nummer één van de wereld Ferrero en Zverev. Toen luidde dat onoverkomelijke verschillen op professioneel vlak aan de oorzaak lagen van de breuk. Zverev ging hier onlangs verder op in:

“Mijn team is exact hetzelfde gebleven, enkel Ferrero is weg. We hebben na de Australian Open een woordenwisseling gehad. Dat is op zich geen probleem, ik heb zulke woordenwisselingen nog met de rest van mijn team en we werken nog altijd goed samen. Maar de woordenwisseling met Ferrero betrof mijn hele team en hij gedroeg zich onrespectvol ten opzichte van hen. Daarom heb ik de samenwerking moeten stopzetten”, aldus Zverev.

Ferrero liet dat niet zomaar over zich heen gaan en reageerde in de Spaanse krant Marca.

“Wat ik vanaf dag één heb gevraagd is respect voor het team en dat hij punctueel zou zijn. Het is niet ok om elke dag 20 tot 30 minuten te laat te komen voor de training, dag na dag. De eerste maanden was hij meer gedisciplineerd en respectvol, maar wanneer hij meer vertrouwen kreeg leefde hij de richtlijnen die ik aan het begin had uitgezet niet meer na”, aldus Ferrero.

“Ik probeerde hem wat discipline en nederigheid bij te brengen.”

Ondanks het wrange einde, heeft de Spanjaard goede herinneringen aan zijn tijd met Zverev:

“Ik kom terug met de ervaring met hem te helpen om zijn eerste twee Masters-toernooien te winnen.”

Zverev verloor in de halve finale van het ATP-toernooi in Acapulco (Mexico, $ 1 789 445) van Juan Martin del Potro (ATP-9) met 4-6 en 2-6. Volgende week komt hij in actie op het Masters-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, $ 8 909 960).

 

koen

koen

Meer nieuws