Home » Geen categorie » Finaliste US Open 2015 zet in mei punt achter haar carrière

Finaliste US Open 2015 zet in mei punt achter haar carrière

Finaliste US Open 2015 zet in mei punt achter haar carrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roberta Vinci (WTA-117) bergt haar tennisracket op na het WTA-toernooi van Rome (van 7 tot en met 20 mei 2018). Dat maakte de finaliste van de US Open 2015 bekend op sociale media.

De 34-jarige Vinci draait al achttien jaar mee op het profcircuit. In het enkelspel boekte ze haar grootste succes op de US Open van 2015. De Italiaanse stootte destijds verrassend door naar de finale door onder meer Serena Williams (WTA-22) uit te schakelen. In de eindstrijd verloor ze van haar landgenote Flavia Pennetta (6-7 2-6). In mei vorig jaar prijkte ze nog op een zevende plaats op de WTA-ranking, haar hoogste notering ooit en de oudste speler die voor het eerst de top-10 binnenkwam.

Vinci won in totaal tien WTA-titels in het enkelspel, maar maakte vooral furore in het dubbelspel. Samen met haar landgenote Sara Errani won ze de Australian Open (2013 en 2014), Roland Garros (2012), Wimbledon (2014) en de US Open (2012). Vinci bekleedde tussen oktober 2012 en april 2015 ook bijna onafgebroken de nummer één positie en schreef 25 WTA-titels in het dubbelspel op haar naam.

In een videoboodschap op Twitter kondigde ze gisteren haar afscheid aan. Het graveltoernooi van Rome wordt haar laatste kunststukje. “Mijn laatste match wordt ongetwijfeld een feest en jullie zijn allemaal uitgenodigd”, aldus Vinci op sociale media.

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws