Tennisplaza

Flipkens bereikt hoofdtabel in Miami, Minnen, Van Uytvanck en Zanevska meteen out

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography

Kirsten Flipkens (WTA-315) heeft haar laatste kwalificatiewedstrijd op het WTA-toernooi van Miami (VS, WTA 1 000) gewonnen. Alison Van Uytvanck (WTA-56), Maryna Zanevska (WTA-68) en Greet Minnen (WTA-81) sneuvelden in de eerste ronde.

Flipkens moest in de beslissende kwalificatiewedstrijd aan de bak tegen de Amerikaanse Alycia Parks (WTA-155). In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, Flipkens trok met 7-5 aan het langste eind. In de tweede set sloeg Flipkens meteen een kloofje, ze haalde de set met 6-1 binnen. Op de hoofdtabel wacht een confrontatie met de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-42).

Voor Van Uytvanck viel het doek meteen in Miami, ze ging met 6-4, 2-6 en 1-6 onderuit tegen de Oekraïense Marta Kostyuk (WTA-55). Ook Minnen redde het niet, ze verloor met 5-7 en 3-6 van Daria Saville (WTA-249). Zanevska verloor de eerste set met 2-6 tegen Kaia Kanepi (WTA-61) en gooide vervolgens de handdoek.

Elise Mertens (WTA-24) is als twintigste reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde. In de tweede ronde volgt een duel met Linda Fruhvirtova (WTA-279) of Danka Kovinic (WTA-66).