Tennisplaza

Flipkens en Mertens dubbelen verder op Australian Open

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Op de Australian Open hebben Elise Mertens (WTA D-12) en Kirsten Flipkens (WTA D-34) zich met hun dubbelpartners geplaatst voor de tweede ronde. Alison Van Uytvanck (WTA D-223) verloor haar dubbelpartij.

Mertens speelt in Melbourne samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA D-85). In de eerste ronde moest Mertens aan de bak tegen haar voormalige dubbelpartner Demi Schuurs (WTA D-9), die nu een tandem vormt met Bethanie Mattek-Sands (WTA D-66). De eerste set ging met 6-2 naar Mertens en Sabalenka, maar Schuurs en Mattek-Sands kwamen met 3-6 langszij. In de derde set kwamen Schuurs en Mattek-Sands een break voor, maar Mertens en Sabalenka gingen op en over hun tegenstandsters, met 6-3 trokken ze het laken naar zich toe. In de tweede ronde volgt een duel met Veronika Kudermetova (WTA D-71) en Sabrina Santamaria (WTA D-59).

Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography

Flipkens is samen met Johanna Larsson (WTA D-36) als dertiende geplaatst. In de eerste ronde moest de Belgisch-Zweedse tandem aan de bak tegen Timea Bacsinszky (WTA D-72) en Vera Zvonareva (WTA D-49). De Belgisch-Zweedse tandem boekte een solide 6-4 en 6-3 overwinning. De Britse Harriet Dart (WTA D-111) en de Estse Anett Kontaveit (WTA D-811) zijn hun volgende tegenstandsters.

Voor Alison Van Uytvanck (WTA D-223) en haar dubbelpartner Alexa Guarachi (WTA D-77) viel het doek meteen, zij gingen met 6-7(3) en 2-6 onderuit tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA D-270) en Taylor Townsend (WTA D-122). Maryna Zanevska (WTA D-125) en Daria Kasatkina (WTA D-38) trokken zich terug uit het toernooi.