Tennisplaza

Flipkens en Mertens kennen hun tegenstanders in Luxemburg

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Op het WTA-toernooi van Luxemburg (Groothertogdom Luxemburg, $ 226 750) treden Elise Mertens (WTA-38) en Kirsten Flipkens (WTA-74) aan op de hoofdtabel. Dit zijn hun tegenstanders.

Mertens is het vijfde reekshoofd op de Luxembourg Open. Ze neemt het in de eerste ronde op tegen Sara Sorribes Tormo (WTA-94). De twee speelden één keer eerder tegen elkaar. In 2014 won de Spaanse in twee sets.

Flipkens krijgt het zevende reekshoofd Beatriz Haddad Maia (WTA-58) tegenover zich. Het is de eerste keer dat de Belgische het opneemt tegen de Braziliaanse die genomineerd is voor een WTA Award.

Alison Van Uytvanck (WTA-85) en Yanina Wickmayer (WTA-119) kunnen Mertens en Flipkens nog vergezellen op de hoofdtabel. Daarvoor moeten ze drie kwalificatiewedstrijden winnen.

Angelique Kerber (WTA-12) is het eerst reekshoofd en mag deelnemen met een wildcard dankzij het afzeggen van Madison Keys (WTA-14). Grote afwezige is Victoria Azarenka (WTA-201). De Wit-Russische had een wildcard gekregen van de organisatie, maar geeft nu toch verstek.