Kirsten Flipkens (WTA-69) en Greet Minnen (WTA-139) hebben zich tussen de buien door geplaatst voor de kwartfinales van de Libéma Open in Rosmalen (Nederland, WTA International). De partij van Alison Van Uytvanck (WTA-55) werd gestaakt in de eerste set.

Flipkens stond in de tweede ronde tegenover vierde reekshoofd Lesia Tsurenko (WTA-32). De eerste set werd beslist in een spannende tiebreak en daarin trok onze landgenote met 7-6 (8) aan het langste eind. In de tweede set liep Tsurenko 3-5 uit, maar Flipper pakte vier spelletjes op rij en won zo de set met 7-5. In de kwartfinale volgt een duel met Van Uytvanck of Elena Rybakina (WTA-134), de partij werd bij 1-2 in de eerste set gestaakt.

Minnen wist zich voor de tweede keer in haar carrière te plaatsen voor de kwartfinale van een WTA-toernooi. Onze landgenote haalde het na 1 uur en 24 minuten met 6-4 en 6-4 van Margarita Gasparjan (WTA-63). In de kwartfinale volgt een duel met de Russin Veronika Kudermetova (WTA-60) of de Australische Destanee Aiava (WTA-214).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.