Op het WTA-toernooi van Hobart (Australië, $ 250 000) zijn Kirsten Flipkens (WTA-49) en Greet Minnen (WTA-346) er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken. Ze verloren hun partij in de kwartfinale in twee sets.

Flipkens stond in de kwartfinale tegenover de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-56). Beide speelsters vochten een spannend duel uit, maar de Amerikaanse was net iets beter op de beslissende momenten. Na 1 uur en 41 minuten trok Kenin met 7-5 en 7-5 aan het langste eind.

Minnen zorgde voor sensatie in Hobart door vanuit de kwalificaties door te stoten naar de kwartfinale, door dat mooie parcours zal ze ook een grote sprong maken op de WTA-ranking. De Française Alize Cornet (WTA-47) was echter te sterk voor onze landgenote, Minnen moest na 1 uur en 17 minuten met 6-1 en 6-4 het hoofd buigen voor het zesde reekshoofd.

Flipkens (WTA D-34) komt samen met Johanna Larsson (WTA D-38) nog in actie in het dubbelspel. Vrijdag strijden ze om een finaleticket tegen Anastasia Potapova (WTA D-107) en Dayana Yastremska (WTA D-334).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.