Tennisplaza

Flipkens en Van Uytvanck nemen eerste horde in Toronto

Alison Van Uytvanck - © Jimmie48 Tennis Photography

Kirsten Flipkens (WTA-84) en Alison Van Uytvanck (WTA-104) hebben hun eerste kwalificatieronde op het WTA-toernooi van Toronto (Canada, $ 2 434 389) overleefd. Wanneer ze nog een keer winnen, staan ze op de hoofdtabel. 

Van Uytvanck opende tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA-54), het zesde reekshoofd. In een spannende eerste set moest de Belgische nipt de set aan de Zweedse laten met 5-7. Van Uytvanck bleef niet bij de pakken zitten en won de tweede manche overtuigend met 6-2. Ook in de beslissende set was het Van Uytvanck die aan het langste eind trok met 6-4. In de tweede en laatste kwalificatieronde neemt ze het nu op tegen Sachia Vickery (WTA-166). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide speelsters.

Het 22e reekshoofd Flipkens nam het op tegen de 15-jarige Canadese Layne Sleeth (WTA-1226). De Belgische had niet erg veel moeite en won relatief eenvoudig met 6-2 en 6-2. In de laatste kwalificatieronde wacht het tiende reekshoofd Christina McHale (WTA-61). Flipkens nam het nog nooit eerder op tegen de 25-jarige Amerikaanse.