Kirsten Flipkens (WTA-69) en Alison Van Uytvanck (WTA-55) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Libéma Open (Nederland, WTA International). Elise Mertens (WTA-21) en Ysaline Bonaventure (WTA-120) komen later nog in actie.

Flipkens stond in de eerste ronde tegenover Aleksandra Krunic (WTA-66), een heruitgave van de finale vorig jaar. Onze landgenote nam dit jaar revanche en haalde het in drie sets van de Servische met 6-3, 3-6 en 6-1. In de tweede ronde moet Flipkens aan de bak tegen het Oekraïense vierde reekshoofd Lesia Tsurenko (WTA-32).

Ook Van Uytvanck nam een prima start in Rosmalen tegen de Chinese Yafan Wang (WTA-57). Onze landgenote moest hard knokken voor de overwinning maar haalde het na ruim twee uur met 7-6 (4) en 6-3. In de tweede ronde volgt een duel met de Kazachse kwalificatiespeelster Elena Rybakina (WTA-134).

Mertens en Bonaventure komen dinsdag nog in actie in de eerste ronde, Greet Minnen (WTA-139) wist zich eerder al te plaatsen voor de tweede rondetweede rondetweede ronde.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.