Op de eerste dag van de Australian Open scoren de Belgische dames 0 op 3. Kirsten Flipkens (WTA-50) werd overpowered, Alison Van Uytvanck (WTA-52) bood knap weerwerk tegen de titelverdedigster.

Flipkens moest aan de bak tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA 31). Onze landgenote nam een slechte start en zag Sasnovich al snel de partij domineren. Na 21 minuten verloor Flipper de eerste set met 1-6. Ook in de tweede set kon Flipkens het tij niet keren, ze won nog één spelletje, maar moest opnieuw met 1-6 het hoofd buigen.

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography

Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography

Van Uytvanck mocht aantreden in de avondsessie in de Rod Laver Arena tegen de Deense Caroline Wozniacki (WTA-3). De Grimbergse ging de eerste spelletjes aardig mee, maar moest uiteindelijk toch een break toestaan. Wozniacki pakte de eerste set met 3-6. Ook in de tweede set bood Van Uytvanck knap weerwerk, maar de Deense stond er opnieuw op de belangrijke momenten. De titelverdedigster pakte ook set twee met 4-6.

Eerder werd ook Ysaline Bonaventure (WTA-159) uitgeschakeld in de eerste ronde. Elise Mertens (WTA-14) komt dinsdag in actie.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.