Home » Grand Slam » Australian Open » Flipkens en Van Uytvanck redden het niet in Melbourne

Flipkens en Van Uytvanck redden het niet in Melbourne

Flipkens en Van Uytvanck redden het niet in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de eerste dag van de Australian Open scoren de Belgische dames 0 op 3. Kirsten Flipkens (WTA-50) werd overpowered, Alison Van Uytvanck (WTA-52) bood knap weerwerk tegen de titelverdedigster.

Flipkens moest aan de bak tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA 31). Onze landgenote nam een slechte start en zag Sasnovich al snel de partij domineren. Na 21 minuten verloor Flipper de eerste set met 1-6. Ook in de tweede set kon Flipkens het tij niet keren, ze won nog één spelletje, maar moest opnieuw met 1-6 het hoofd buigen.

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography
Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography

Van Uytvanck mocht aantreden in de avondsessie in de Rod Laver Arena tegen de Deense Caroline Wozniacki (WTA-3). De Grimbergse ging de eerste spelletjes aardig mee, maar moest uiteindelijk toch een break toestaan. Wozniacki pakte de eerste set met 3-6. Ook in de tweede set bood Van Uytvanck knap weerwerk, maar de Deense stond er opnieuw op de belangrijke momenten. De titelverdedigster pakte ook set twee met 4-6.

Eerder werd ook Ysaline Bonaventure (WTA-159) uitgeschakeld in de eerste ronde. Elise Mertens (WTA-14) komt dinsdag in actie.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws