Op het WTA-toernooi van Hobart (Australië, $ 250 000) hebben Kirsten Flipkens (WTA-49) en Alison Van Uytvanck (WTA-51) zich geplaatst voor de tweede ronde. Eerder won ook Greet Minnen (WTA-346) haar eerste partij op de hoofdtabel.

Flipkens stond in de eerste ronde tegenover Dalila Jakupovic (WTA-82). Onze landgenote begon aarzelend, maar slaagde er nog in om de eerste set met 6-4 in de wacht te slepen. Ook in de tweede set moest Flipkens hard knokken, ze trok met 7-5 aan het langste eind. In de tweede ronde volgt een duel met de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA-46).

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography

Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography

Van Uytvanck moest aan de bak tegen Lucky loser Madison Brengle (WTA-89), die in extremis inviel voor de Duitse Mona Barthel (WTA-74). De Amerikaanse serveerde sterk, maar onze landgenote sleepte de tiebreak in de eerste set met 7-6 (5) in de wacht. In een felbevochten tweede set trok Van Uytvanck met 7-5 aan het langste eind. In de tweede ronde volgt een duel met de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA-77). Eerder plaatste ook Minnen zich voor de tweede ronde, zij neemt het op tegen Maria Sakkari (WTA-41) of Magda Linette (WTA-86).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.