Home » WTA » Flipkens en Van Uytvanck stoten door in Hobart

Flipkens en Van Uytvanck stoten door in Hobart

Flipkens en Van Uytvanck stoten door in Hobart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Hobart (Australië, $ 250 000) hebben Kirsten Flipkens (WTA-49) en Alison Van Uytvanck (WTA-51) zich geplaatst voor de tweede ronde. Eerder won ook Greet Minnen (WTA-346) haar eerste partij op de hoofdtabel.

Flipkens stond in de eerste ronde tegenover Dalila Jakupovic (WTA-82). Onze landgenote begon aarzelend, maar slaagde er nog in om de eerste set met 6-4 in de wacht te slepen. Ook in de tweede set moest Flipkens hard knokken, ze trok met 7-5 aan het langste eind. In de tweede ronde volgt een duel met de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA-46).

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography
Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography

Van Uytvanck moest aan de bak tegen Lucky loser Madison Brengle (WTA-89), die in extremis inviel voor de Duitse Mona Barthel (WTA-74). De Amerikaanse serveerde sterk, maar onze landgenote sleepte de tiebreak in de eerste set met 7-6 (5) in de wacht. In een felbevochten tweede set trok Van Uytvanck met 7-5 aan het langste eind. In de tweede ronde volgt een duel met de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA-77). Eerder plaatste ook Minnen zich voor de tweede ronde, zij neemt het op tegen Maria Sakkari (WTA-41) of Magda Linette (WTA-86).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws