Alison Van Uytvanck (WTA-51) en Kirsten Flipkens (WTA-71) hebben de tweede ronde bereikt op de Miami Open (Verenigde Staten, $ 7 972 535), ze leverden beiden een sterke prestatie. Ysaline Bonaventure (WTA-137) strandde in de laatste kwalificatieronde.

Van Uytvanck moest het opnemen tegen de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA-73). Onze landgenote verloor de eerste set met 6-7(3). In de tweede set stond Van Uytvanck met haar rug tegen de muur, Bondarenko stond op twee punten van matchwinst, maar de Grimbergse brak nog terug en bracht met 7-5 de wedstrijd terug in evenwicht. De veer bij Bondarenko was gebroken en Van Uytvanck trok in de derde set met 6-1 aan het langste eind. De partij duurde 2 uur en 23 minuten. In de tweede ronde volgt een duel met de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA-32).

Flipkens was ook in goeie doen in Miami, zij moest aan de bak tegen Mihaela Buzarnescu (WTA-39). Onze landgenote speelde een sterke partij en haalde het na 1 uur en 17 minuten met 6-2 en 6-3 van de Romeense. In de tweede ronde volgt een duel met de Britse Johanna Konta (WTA-14). Ook Elise Mertens (WTA-21) kent intussen haar eerste tegenstandster. Ze moet in de eerste ronde aan de bak tegen de Amerikaanse Bernarda Pera (WTA-105).

Bonaventure is er niet in geslaagd om de hoofdtabel te bereiken. In de tweede en beslissende kwalificatieronde stond ze tegenover de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-94). Onze landgenote verloor de partij na drie spannende sets: 6-3, 4-6 en 3-6.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.