Home » Geen categorie » Flipkens en Van Uytvanck stunten in Miami, Bonaventure uitgeschakeld

Flipkens en Van Uytvanck stunten in Miami, Bonaventure uitgeschakeld

Flipkens en Van Uytvanck stunten in Miami, Bonaventure uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-51) en Kirsten Flipkens (WTA-71) hebben de tweede ronde bereikt op de Miami Open (Verenigde Staten, $ 7 972 535), ze leverden beiden een sterke prestatie. Ysaline Bonaventure (WTA-137) strandde in de laatste kwalificatieronde.

Van Uytvanck moest het opnemen tegen de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA-73). Onze landgenote verloor de eerste set met 6-7(3). In de tweede set stond Van Uytvanck met haar rug tegen de muur, Bondarenko stond op twee punten van matchwinst, maar de Grimbergse brak nog terug en bracht met 7-5 de wedstrijd terug in evenwicht. De veer bij Bondarenko was gebroken en Van Uytvanck trok in de derde set met 6-1 aan het langste eind. De partij duurde 2 uur en 23 minuten. In de tweede ronde volgt een duel met de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA-32).

Flipkens was ook in goeie doen in Miami, zij moest aan de bak tegen Mihaela Buzarnescu (WTA-39). Onze landgenote speelde een sterke partij en haalde het na 1 uur en 17 minuten met 6-2 en 6-3 van de Romeense. In de tweede ronde volgt een duel met de Britse Johanna Konta (WTA-14). Ook Elise Mertens (WTA-21) kent intussen haar eerste tegenstandster. Ze moet in de eerste ronde aan de bak tegen de Amerikaanse Bernarda Pera (WTA-105).

Bonaventure is er niet in geslaagd om de hoofdtabel te bereiken. In de tweede en beslissende kwalificatieronde stond ze tegenover de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-94). Onze landgenote verloor de partij na drie spannende sets: 6-3, 4-6 en 3-6.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws