Tennisplaza

Flipkens en Zanevska sneuvelen in Istanboel

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Op het WTA-toernooi van Istanboel (Turkije, $ 250 000) heeft Maryna Zanevska (WTA-116) de eerste ronde niet overleefd. Voor Kirsten Flipkens (WTA-93) zit het toernooi erop in de tweede ronde.

Zanevska was de laatste Belgische die aantrad in de eerste ronde. Zij moest het opnemen tegen Çağla Büyükakçay (WTA-181), een thuisspeelster. De Belgische kwam nooit echt in de wedstrijd en was al snel op achtervolgen aangewezen. Na één uur en een kwartier stond de 2-6, 1-6 eindstand op het scorebord.

Maryna Zanevska – © Tatiana (Flickr)

In de tweede ronde moest Flipkens vandaag aan de bak tegen het derde reekshoofd Irina-Camelia Begu (WTA-33). De Belgische mistte volledig haar start en stond al snel in het krijt tegen de Roemeense. Begu ging met met de eerste set lopen (1-6). Flipkens leek wakker geschrokken en reageerde door de tweede manche binnen te halen met 6-1. In de beslissende set moest Flipkens uiteindelijk haar meerdere erkennen in de Roemeense. Na 1u43 stond de 1-6, 6-1, 3-6 eindstand vast.

Eerder vandaag wist Elise Mertens (WTA-65) zich al te plaatsen voor de tweede ronde. Vanavond speelt Flipkens (WTA D-78) nog de zijde van Eugenie Bouchard (WTA D-1013) hun eerste rondepartij tegen Anna Kalinskaya (WTA D-131) en Lidziya Marozava (WTA D-99).