Tennisplaza

Flipkens gaat voorbij Luxemburgse op Roland Garros

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

In de eerste ronde van Roland Garros heeft Kirsten Flipkens (WTA-87) zich kunnen plaatsen voor de tweede ronde. Ze ging in twee sets voorbij een Luxemburgse. 

Flipkens moest het voor de vijfde keer in haar carrière opnemen tegen Mandy Minella (WTA-70). Ze won de voorbije vier ontmoetingen. Ook vandaag was de Belgische de sterkste. Flipkens nam een verschroeiende start en kwam al gauw 3-0 voor. Minella kwam terug tot 3-3 waarna Flipkens opnieuw een break kon forceren. Ze won de eerste set met 6-3.

In de tweede manche begon de Luxemburgse het best en kon een kloofje slaan. De Belgische wist terug te breaken en de twee hielden elkaar in evenwicht tot 3-3. Flipkens wist opnieuw de break te nemen en won daarna haar opslagspelletje. Bij een 5-3 achterstand moest Minella serveren om in de wedstrijd te blijven. Na een felbevochten game wist Flipkens de overwinning binnen te halen met 6-3 en 6-3. De wedstrijd duurde iets meer dan anderhalf uur.

De volgende tegenstander voor de Belgische wordt de Australische Samantha Stosur (WTA-22). Stosur is in vorm: ze won de voorbije week het WTA-toernooi in Straatsburg. Zij versloeg in de eerste ronde vandaag Kristina Kucova (WTA-95) met 7-5 en 6-1.