Home » WTA » Flipkens geeft op in Istanboel

Flipkens geeft op in Istanboel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het WTA-toernooi van Istanboel (International, Turkije) zit er vroeger dan verwacht op voor Kirsten Flipkens (WTA-59). Ze kwam niet verder dan halfweg de eerste ronde.

Een valse start op Turkse bodem voor onze landgenote. Flipkens nam het in de eerste ronde op tegen de Roemeense Ana Bogdan (WTA-148). Een wedstrijd waarbij ze een zeer reële kans op winst had. Haar lichamelijke toestand besliste er echter anders over.

Het werd snel duidelijk dat de Molse niet haar beste tennis stond te spelen. Op alle vlakken scoorde ze minder goed dan haar tegenstandster. Ze won het eerste spel nog redelijk vlot, maar kon nadien geen enkel game nog naar zich toehalen. Na amper een half uur spelen stond de 1-6 verschroeiend op het bord.

In het openingsgame van de tweede set sputterde Flipkens nog flink tegen. Ze kreeg zelfs twee kansen om meteen door de opslag van Bogdan te gaan. Jammer genoeg kon ze deze niet verzilveren en na drie keer deuce trok de Roemeense het laken naar zich toe.

Bij een 0-1 achterstand gooide Flipkens dan ook wijselijk de handdoek in de ring.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden