Kirsten Flipkens (WTA-65) verloor gisteren in de tweede ronde op Roland Garros van Daria Kasatkina (WTA-14). Na afloop was onze landgenote wel niet te spreken over de toernooiorganisatie.

Het duel tussen Flipkens en Kasatkina stond oorspronkelijk geprogrammeerd als vijfde partij op baan één. Door de marathonpartij van Alexander Zverev (ATP-3) en Dusan Lajovic (ATP-6) werd de partij verschoven naar baan vijf. Ook daar liep het mis, omdat het terrein al klaargemaakt was voor de volgende dag en er bijgevolg veel te veel water oplag. Uiteindelijk moest Flipper na een dag vol wachten om 20 uur opdraven op baan negen in wat een race tegen de duisternis zou worden.

“Ik heb zoiets in heel mijn carrière nog nooit meegemaakt”, steekt Flipkens van wal. “Ik snap niet dat ze ons als vijfde wedstrijd op baan één hadden geprogrammeerd, nota bene met drie mannenpartijen. Dan weet je op voorhand dat je niet gaat kunnen spelen. Ik begrijp ook niet dat ze hier nog geen verlichting hebben, zeker gezien de grote hoeveelheid investeringen. Maar goed, Roland Garros is altijd een beetje een circus.”

Coach Kasatkina

Ook Philippe Dehaes, de Belgische coach van Kasatkina, snapte er niets van. “Om 17 uur is men ons komen vertellen dat de partij verplaatst ging worden baan vijf. Toen we daar aankwamen, zagen we dat het veld volledig overstroomd was. En dus werden we opnieuw verplaatst. Amateurisme ten top”, reageert hij bij de RTBF.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be