Tennisplaza

Flipkens in kwartfinale New Haven na marathonpartij

Kirsten Flipkens - © Melissa Van de Wiele

Kirsten Flipkens (WTA-47) heeft zich op het WTA-toerooi van New Haven ($710 000) geplaatst voor de kwartfinale. Na een marathonpartij versloeg ze de Duitse Andrea Petkovic (WTA-19) in drie sets.

Petkovic en Flipkens kregen beiden een wildcard van de ‘Connecticut Open’ organisatie, en bekampten elkaar in de tweede ronde. De Duitse pakte set één met 4-6, maar nadien vocht ‘Flipper’ zich terug in de wedstrijd. Set twee ging naar onze 28-jarige landgenote met 7-6(4) en ook in de derde set moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin trok Flipkens nipt aan het langste eind met 7-6(8) na een wedstrijd van maar liefst 3 uur en 11 minuten.

In de kwartfinale moet Flipkens het opnemen tegen de Australische Samantha Stosur (WTA-25), die het met 6-2 6-2 haalde van derde reekshoofd Eugenie Bouchard (WTA-8). In onderlinge duels staat het 1-1, Flipkens won hun laatste ontmoeting in Den Bosch in 2012 met 7-6 (7) 6-3.

Na de wedstrijd vertelde Flipkens aan de pers : “Ik voelde altijd dat ik de wedstrijd kon winnen, maar eigelijk verdienden we beiden de overwinning”.