Tennisplaza

Flipkens knokt zich naar de hoofdtabel in Mallorca

Kirsten Flipkens Ricoh Open 2017 © Melissa Van de Wiele

Kirsten Flipkens (WTA-88) heeft zich weten plaatsen voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi in Mallorca (Spanje, $250 000). Ze had bijna twee uur nodig om haar tegenstander te verslaan.

De Belgische moest het in de tweede en laatste kwalificatieronde opnemen tegen Veronika Kudermetova (WTA-194). Ze had het niet onder de markt tegen deze 20-jarige Russische. Flipkens moest de eerste set nipt aan haar tegenstander laten: 4-6. In de tweede manche stelde de Molse orde op zaken. In geen tijd stond de 6-0 op het scorebord.

In de beslissende derde set gingen de kansen op en neer. Met elk één break op zak, lag de wedstrijd bij 4-4 nog steeds open. Dat was het moment dat Flipkens toesloeg en de winst binnen kon halen. Na net geen twee uur wedstrijd stond de 4-6, 6-0, 6-4 eindstand vast. Wie Flipkens nu krijgt voorgeschoteld is nog niet bekend.