Tennisplaza

Flipkens, Mertens en Zanevska op één wedstrijd van hoofdtabel Sint-Petersburg

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Kirsten Flipkens (WTA-70), Elise Mertens (WTA-82) en Maryna Zanevska (WTA-122) hebben zich geplaatst voor de beslissende kwalificatieronde van het WTA-toernooi van Sint-Petersburg ($ 776 000). In de beslissende kwalificatieronde volgt een Belgisch duel.

Flipkens moest het in haar tweede kwalificatiewedstrijd opnemen tegen de Braziliaanse Paula Cristina Goncalves (WTA-168). Onze landgenote verloor de eerste set met 3-6, maar zette daarna de scheve situatie recht. Met 6-2 en 6-0 plaatste ze zich voor de derde en laatste kwalificatieronde. Daarin neemt ze het op tegen Donna Vekic (WTA-99), in onderlinge ontmoetingen staat het 3-0 voor Flipper.

Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Op naar een Belgisch duel

Zanevska speelde een spannende wedstrijd tegen de Canadese Gabriela Dabrowski (WTA-434). Onze landgenote haalde het na twee uur en drie minuten in twee tiebreaks: 7-6(6) en 7-6(7). In de beslissende kwalificatieronde volgt een Belgisch duel met Mertens, die de Tsjechische Tereza Martincova (WTA-164) versloeg in drie sets. Martinova won de eerste set met 6-4 maar Mertens maakte met 4-6 terug gelijk. In de derde set kwam de Tsjechische aanvankelijk op voorsprong, maar Mertens vocht terug tot 5-5. Bij 30-30 werd Martincova gediskwalificeerd.