Tennisplaza

Flipkens naar tweede ronde in Miami, Van Uytvanck uitgeschakeld

Op het WTA-toernooi van Miami ($ 6 844 139) kwamen dinsdag twee van de drie Belgische dames in actie. Alison Van Uytvanck (WTA-53) moest het onderspit delven terwijl Kirsten Flipkens (WTA-65) zich wel kon plaatsen voor de tweede ronde.

Van Uytvanck kwam als eerste Belgische in actie op het hardcourt in Florida tegen de 30-jarige Shuai Peng (WTA-664), die in 2011 met plaats 14 haar hoogste ranking bereikte maar door een rugblessure ver weggezakt is op de wereldranglijst. Na 1 uur en 38 minuten wedstrijd was het de Chinese die mocht juichen met 6-3 en 7-5.

De eerste ronde van Flipkens stond geprogrammeerd als laatste wedstrijd van de dag op Grandstand, het center court in Miami. Ook de Molse had met Laura Robson (WTA-504) een tegenstandster wiens lage ranking een gevolg is van lang blessureleed. De 22-jarige Britse kwam dan ook op de hoofdtabel dankzij een wildcard. In de eerste set moest een tiebreak de beslissing brengen, die door Flipkens gewonnen werd met 7-4. De tweede set ging iets vlotter naar onze landgenote met 6-2. Flipper plaatst zich zo voor een tweede ronde tegen de Amerikaanse Madison Keys (WTA-24).

Woensdag start ook Yanina Wickmayer haar campagne in Miami met een eerste wedstrijd tegen Karin Knapp (WTA-70).