Tennisplaza

Flipkens plaatst zich voor hoofdtabel in Toronto, Van Uytvanck struikelt

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Op het WTA-toernooi van Toronto (Canada, $ 2 434 389) heeft Kirsten Flipkens (WTA-82) zich kunnen plaatsen voor de hoofdtabel. Alison Van Uytvanck (WTA-99) struikelde in de laatste voorronde. 

Flipkens moest het als 22e reekshoofd opnemen tegen de Amerikaanse Christina McHale (WTA-62), het tiende reekshoofd. De Belgische ging sterk van start en kon de eerste set binnenhalen met duidelijke 6-1 cijfers. De tweede manche was een stuk spannender en de Amerikaanse kwam met 5-7 langs zij. In de beslissende set kon Flipkens uiteindelijk het verschil maken met 6-3.

In de eerste ronde neemt ze het nu op tegen de Kroatische Ana Konjuh (WTA-20). Het wordt de vierde ontmoeting met deze 19-jarige Konjuh en het staat 2-1 in het voordeel van de Kroatische. Dit jaar speelden ze al twee keer tegen elkaar, de laatste keer kon de Belgische winnen. Bij winst wacht het vierde reekshoofd Garbiñe Muguruza (WTA-4) die vrijgesteld is in de eerste ronde.

Voor Van Uytvanck zit het toernooi erop. Zij ging, relatief verrassend, onderuit tegen de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA-167) met 3-6 en 4-6. Een vroege break werd de Belgische telkens fataal.