Home » WTA » Flipkens springt omhoog op WTA-ranking, Salden naar hoogste ranking ooit

Flipkens springt omhoog op WTA-ranking, Salden naar hoogste ranking ooit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de nieuwe WTA-ranking maakt Kirsten Flipkens (WTA-70) een mooie sprong en Lara Salden (WTA-285) bereikt een nieuwe career high. Aan de top tien wijzigde er niets.

Flipkens pakte in Houston haar eerste toernooizege van het jaar. Die titel levert onze landgenote een mooie sprong van maar liefst 25 plaatsen op, ze staat nu 70e. Elise Mertens (WTA-17) en Alison Van Uytvanck (WTA-47) blijven status quo.

Lara Salden - © Nick Verhaeghe
Lara Salden – © Nick Verhaeghe

Grote toptoernooien staan er dit jaar niet meer op de kalender en dus blijft Ashleigh Barty (WTA-1) comfortabel aan de leiding. Wat verderop zien we kleine verschuivingen bij onze landgenotes buiten de top honderd: Ysaline Bonaventure (WTA-116) verliest een plaatsje, Greet Minnen (WTA-122) gaat één plek vooruit, net zoals Yanina Wickmayer (WTA-151). Maryna Zanevska (WTA-251) verliest twee plaatsen, Lara Salden gaat drie plaatsen omhoog naar een nieuwe career high van WTA-285.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden