Tennisplaza

Flipkens stoot door naar tweede ronde in Dubai

Kirsten Flipkens - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Kirsten Flipkens (WTA-20) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Dubai (premier, $ 2 000 000) . In de oliestaat versloeg ze kwalificatiespeelster Karolina Pliskova (WTA-51) in twee sets.

In de eerste ronde van het WTA-toernooi van Dubai moest Flipkens het opnemen tegen een haalbare tegenstander. Haar Tsjechische opponente Pliskova stond immers 31 plaatsen lager geklasseerd op de WTA-ranking. Flipkens begon de match goed. De Molse haalde de eerste set in een sneltempo binnen met 6-1.

De tweede set ging echter moeizamer voor Flipkens. Pliskova mocht bij 5-4 serveren voor setwinst maar onze landgenote gaf niet op. Onze landgenote brak terug en won de tweede set met 7-5. Na 1 uur en 19 minuten was de match gedaan.

In de tweede ronde van Dubai moet Flipkens het opnemen tegen de Franse Alizé Cornet (WTA-26). Cornet stootte door naar de tweede ronde dankzij de opgave van de Roemeense Simona Halep (WTA-9). Flipkens start als favoriete tegen Cornet want ze won de vorige 2 duels tegen haar.