Home » Grand Slam » Wimbledon » Flipkens stuit op ijzersterke Kerber op Wimbledon

Flipkens stuit op ijzersterke Kerber op Wimbledon

Flipkens stuit op ijzersterke Kerber op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-26) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de vierde ronde van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. Met Flipkens vertrekt ook meteen de laatste landgenoot uit het toernooi.

Kirsten Flipkens moest zaterdag heel lang wachten voordat ze aan haar partij kon starten. Door de regen kon gedurende de dag enkel onder het dak van Center Court gespeeld worden. Pas in de vroege avond kon er ook getennist worden op de buitenbanen. Om het schema zo min mogelijk in de war te sturen, werd dan ook beslist om de match tussen Flipkens en Angelique Kerber (WTA-7) te verzetten naar een kleiner court.

Flipkens had met die omstandigheden echter totaal geen problemen. Tegen Kerber – die zich duidelijk wel nog moest aanpassen aan de omstandigheden – schoot ze uit de startblokken met meteen een break. Ze zou die break in de rest van de set niet meer terug inleveren om zo de set op haar naam te schrijven met 6-3.

Kerber voelde dat het niet goed zat en ging even van de baan om te bezinnen. En dat bleek wonderbaarlijk goed te helpen. De Duitse top 10-speelster had haar niveau stevig opgekrikt en begon steeds meer antwoorden te vinden op het listige spel van Flipper. Een eerste break kon de Belgische nog terugpakken, maar na een hevige discussie met de scheidsrechters moest ze de set alsnog aan haar tegenstandster laten.

Ook in de derde set begon Kerber  voortreffelijk. Een break in het openingsspelletje van de set zette haar in een zetel voor de overwinning. Bij 2-3 kreeg Kirsten Flipkens nog één kans om de break ongedaan te maken, maar toen dat niet lukte was het op bij de Belgische. Met 2-6 verdween ook de derde set uit het vizier en zo kan de Molse haar spullen pakken om terug te keren naar België.

Vooral voor haar ranking heeft dit verlies een pijnlijk gevolg. Doordat Flipkens de punten van de halve finale van vorig jaar verliest, zal ze volgende week maandag maar liefst twintig plaatsen lager uitkomen, al blijft ze zo wel nog net in de top 50 staan.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws