Home » Billie Jean King Cup » Flipkens stunt tegen Muguruza en bezorgt België eerste punt

Flipkens stunt tegen Muguruza en bezorgt België eerste punt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

België is uitstekend begonnen aan de strijd om behoud in Wereldgroep I van de Fed Cup. Kirsten Flipkens (WTA-59) bezorgde België het eerste punt.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In Sportcampus de Lange Munte speelde Flipkens in de eerste partij tegen de Spaanse nummer één Garbiñe Muguruza (WTA-19). In een bloedhete zaal werd Flipkens luid aangemoedigd door de Belgische fans, en dat inspireerde haar om knap tennis te laten zien. De partij ging aanvankelijk gelijk op, maar Flipkens wist een kloofje te slaan naar 5-3. Op eigen opslag maakte ze het knap af en zo haalde ze de eerste set met 6-3 binnen.

Kirsten Flipkens en Johan Van Herck - © Thomas Zwijsen
Kirsten Flipkens en Johan Van Herck – © Thomas Zwijsen

In set twee ging Flipkens meteen door de opslag van Muguruza, maar die brak onmiddellijk terug. Beide dames waren opnieuw aan elkaar gewaagd, bij 4-5 moest Flipkens serveren om in de set te blijven. Onze landgenote kraakte, en moest op love haar opslag afgeven: 4-6.

Garbiñe Muguruza - © Thomas Zwijsen
Garbiñe Muguruza – © Thomas Zwijsen

Flipkens ging meteen door de opslag van Muguruza in de derde set, en met veel moeite wist ze de break ook te bevestigen. De Spaanse kwam echter terug en hing de bordjes gelijk. Flipkens leek onder de druk te bezwijken maar in het zevende game ging ze nogmaals door de opslag van Muguruza. Flipkens bevestigde de break en kreeg een eerste matchpunt op de opslag van de Spaanse, maar die kwam terug tot 5-4. Flipkens maakte het af op eigen opslag en het publiek bouwde een feestje.

Het Belgische Fed Cup-team - © Thomas Zwijsen
Het Belgische Fed Cup-team – © Thomas Zwijsen

In de tweede partij neemt Alison Van Uytvanck (WTA-52) het op tegen Carla Suarez Navarro (WTA-27).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER