Home » WTA » Flipkens vervoegt Mertens en Van Uytvanck in Montreal

Flipkens vervoegt Mertens en Van Uytvanck in Montreal

Flipkens vervoegt Mertens en Van Uytvanck in Montreal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-47) heeft zich kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van de Rogers Cup in Montreal (Canada, $ 2 820 000). Zij is zo de derde Belgische naast Elise Mertens (WTA-15) en Alison Van Uytvanck (WTA-41) op het hoofdtoernooi. 

Flipkens moest aan de bak in de kwalificaties. Ze won in de eerste ronde van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA-380) met 6-1 en 6-3 en zette een scheve situatie recht tegen Andrea Sestini Hlavackova (WTA-593) die in de top tien van het dubbel staat. De Belgische plaatste zich na 1-6, 6-1 en 6-2 winst voor de hoofdtabel.

Daarin loot ze de Canadese Françoise Abanda (WTA-191). De 21-jarige Abanda kreeg een wildcard van de organisatie en is het voormalige nummer vier bij de juniores. Ysaline Bonaventure (WTA-126) gaf verstek voor de eerste kwalificatieronde en Yanina Wickmayer (WTA-94) ging met 3-6 en 4-6 onderuit tegen Caroline Dolehide (WTA-124) in de eerste voorronde.

Mertens treft Bouchard

Mertens is het veertiende reekshoofd deze week in Montreal. Zij speelt in de openingsronde tegen de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-129) die dankzij een wildcard op de hoofdtabel staat. In de onderlinge ontmoetingen staat het 2-2 maar de Belgische won de laatste twee ontmoetingen.

Voor Van Uytvanck start het toernooi tegen de kwalificatiespeelster Sofya Zhuk (WTA-149). De 18-jarige Russische traint aan de Justine Henin Academy en won in 2015 de juniorentitel op Wimbledon. In 2017 won de Belgische hun enige eerdere ontmoeting in de kwalificaties van Luxemburg.

koen

koen

Meer nieuws