Home » Billie Jean King Cup » Flipkens weet niet te stunten tegen wereld’s nummer 4

Flipkens weet niet te stunten tegen wereld’s nummer 4

Flipkens weet niet te stunten tegen wereld’s nummer 4

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste partij van de tweede dag werd beslecht tussen Kirsten Flipkens en Agnieszka Radwanska. De Belgische nummer 1 bood heel goed weerwerk maar moest eindelijk toch plooien tegen de Poolse. Polen leidt nu met 2-1 in het duel tegen België.

De toon werd al meteen in het eerste spelletje gezet. Radwanska moest in haar opslagspelletjes alles uit de kast halen om enkele breakkansen van de Belgische weg te werken. Flipkens had het op haar opslag een stuk makkelijker. In het vijfde spel snoepte de Belgische de opslag van de Poolse af en kwam op een 3-2 voorsprong. Maar de Poolse was niet onder de indruk en wist de situatie meteen recht te trekken. Even later wist de Belgische opnieuw de opslag van Radwanska onder druk te zetten. Bij 4-4 was het dan opnieuw zo ver. Flipkens verzilverde, na enkele discussies aan beide zijden, opnieuw een breakkans. Daarna serveerde ze het makkelijk uit. De eerste set ging naar België, 6-4.

In de tweede set was het de Poolse die een eerste kans kreeg om haar voorsprong uit te bouwen. Ze ging in het vierde spel door de opslag van de Belgische en kwam op 3-1. Wat later ging Radwanska voor de tweede keer in deze set door de opslag en kon het bij 5-1, met behulp van wat foutjes van Flipkens, makkelijk afmaken, 6-1 voor Polen.

Kirsten Flipkens kreeg aan het begin van de derde set verzorging aan de dijen. Beide speelster bleven ontevreden met enkele beslissingen van de lijnrechters en scheidrechter. De twee vrouwen gaven elkaar niks meer cadeau en tot 2-2 behielden ze hun opslag. Het was Radwanska die als eerste breakkansen wist te bemachtigen. Het tweede was het goede en de Poolse nam de leiding met 3-2. De Poolse wist haar break te bevestigen, maar Flipkens was het niet eens met de “call” van de scheidsrechter en verloor haar temper. Ze gooide een flesje water kwaad op de grond. Radwanska trok er zich niks van aan en liep nog verder uit met een nieuwe break, 5-2 voor de Poolse. De Poolse serveerde het even later uit, 6-2.

Later op de dag neemt Alison Van Uytvanck het op tegen de zus van Agnieszka, Urszula Radwanska. Daarna is het nog het dubbelspel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws