Home » Billie Jean King Cup » Flipkens wint en brengt België op 1-1

Flipkens wint en brengt België op 1-1

Flipkens wint en brengt België op 1-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de tweede partij van de dag nam de Belgische nummer 1, Kirsten Flipkens (WTA-22) het op tegen Urszula Radwanska (WTA-32). Beide speelsters stonden al twee keer eerder tegenover elkaar en trokken beiden eenmaal aan het langste eind.

Kirsten Flipkens, die momenteel al volop bezig is met haar gravelvoorbereiding, kende op het hardcourt van Koksijde een partij met veel hoogtes en laagtes maar toonde zich op de sleutelmomenten de betere speelster. Na twee sets bezorgde ze België dan ook het broodnodige punt.

Urszula Radwanska – © Fotoplaza | Christophe Moons
Urszula Radwanska – © Fotoplaza | Christophe Moons

Kirsten Flipkens haalt zonder problemen het eerste spelletje van de wedstrijd binnen en grijpt ook meteen een breakkans. Deze verzilverde ze echter niet en op eigen opslag komt Flipkens in de problemen. Door vier fouten moet ze haar service inleveren met een lovegame. Onder aanmoediging van Kim Clijsters laat de Belgische haar tegenstandster echter niet verder uitlopen en maakt ze er 2-2 van. Flipkens wint maar liefst 8 punten op rij en maakt er zo met twee lovegames 4-2 van. Ze slaagt er echter niet in om deze voorsprong vast te houden. Ze levert opnieuw haar eigen servicegame in en ondanks een 40-0 voorsprong op de opslag van Radwanska, kan ze deze breakpunten niet verzilveren: 4-4. Bij 5-4 moet de Poolse serveren om in de set te blijven en Flipkens ruikt dan ook haar kans. Een eerste setpunt gaat nog de mist in, maar bij het tweede is het raak.

In het begin van de tweede set liep de Belgische uit naar een 3-1 voorsprong. Ze slaagt er echter niet in om deze vast te houden laat Radwanska langszij komen. Bij 4-3 breekt ze bij de tweede kans door de opslag van de Poolse en krijgt zo de kans om de set uit te serveren. Flipkens aarzelt geen seconde en bij het eerste matchpunt maakte ze het af: 6-3.

Tekst: Dorien Van Dijck

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws