Home » Billie Jean King Cup » #FRABEL: Van Uytvanck vervangt Flipkens en sleept beslissend duel uit de brand

#FRABEL: Van Uytvanck vervangt Flipkens en sleept beslissend duel uit de brand

#FRABEL: Van Uytvanck vervangt Flipkens en sleept beslissend duel uit de brand

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-79) nam de plaats in van Kirsten Flipkens (WTA-70) voor het vierde duel tussen België en Frankrijk. De Belgische won overtuigend om zo de stand op 2-2 te brengen. 

Fed Cup-kapitein Dominique Monami voerde een spelerswissel door voor het vierde duel. Flipkens werd vervangen door Van Uytvanck in de wedstrijd tegen Pauline Parmentier (WTA-91).

Meteen in het eerste game wist Van Uytvanck op een break voorsprong te komen. Ze breidde deze voorsprong nog uit door een tweede break te scoren en kwam zo comfortabel op 4-0. Parmentier moest vechten voor haar opslagspelletjes maar kon één keer haar opslag behouden. Van Uytvanck bleef de druk opvoeren en ging bij een 5-1 stand nog een keer door de opslag van de Française om de set binnen te halen met 6-1.

Een gelijkaardig scenario in de tweede manche waar Van Uytvanck al gauw op een 3-0 voorsprong kwam. De Belgische had weinig moeite met haar service games en dicteerde de wedstrijd. Bij een 5-3 stand mocht Van Uytvanck serveren voor de wedstrijd. Na 1 uur en 4 minuten kreeg de Belgische haar eerste wedstrijdpunten. Het werd nog even spannend maar bij het tweede wedstrijdpunt was het raak voor Van Uytvanck: 6-1 en 6-3. Het afsluitende dubbelspel zal dus de beslissing moeten brengen.

Bekijk hieronder enkele knappe punten van de Belgische.

 

 

koen

koen

Meer nieuws