De Fed Cup-ontmoeting tussen België en Frankrijk is uitgedraaid op een sisser. Nadat gisteren twee enkelspelen werden verloren, kon Elise Mertens (WTA-21) ook vandaag het tij niet meer keren. Ze ging kansloos onderuit tegen Caroline Garcia (WTA-19).

Met de rug tegen de muur wist Mertens wat haar te doen stond, winnen. Al inspireerde dat onze landgenote niet. Ze maakte in de eerste set veel te veel onnodige fouten – veertien in totaal – en daar profiteerde Garcia optimaal van. Na 34 minuten had de Française de eerste set al op zak, 2-6.

Ook in het tweede bedrijf kon Mertens eigenlijk nooit echt een vuist maken. Garcia serveerde ijzersterk – 72% eerste opslagen – en domineerde ook de rally’s. Het was bij momenten indrukwekkend hoe de Française stond te spelen. Na 1 uur en 18 minuten zat de partij er al op. Frankrijk op een 0-3 voorsprong en door naar de halve finales. Voor België wacht in april een barragewedstrijd voor het behoud in de wereldgroep.

Het overbodige dubbelspel werd gewonnen door Kirsten Flipkens (WTA D-34) en Ysaline Bonaventure (WTA D-137). Zij versloegen Fiona Ferro (WTA D-532) en Pauline Parmentier (WTA D-546) met 6-3, 3-6 en 10-6. De laatste enkelpartij werd niet meer afgewerkt. Zo eindigt de ontmoeting op 1-3.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be