Home » Davis Cup » Gasquet & Herbert: “We wisten dat we dit konden”

Gasquet & Herbert: “We wisten dat we dit konden”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Richard Gasquet (GR) en Pierre-Hugues Herbert (ATP D-13) kunnen er misschien wel eigenhandig voor gezorgd hebben dat Frankrijk de Davis Cup gaat winnen, en dus waren ze op hun persconferentie één-en-al glimlach.

Gasquet en Herbert waren opgetogen na hun belangrijke overwinning in het dubbelspel tegen de Belgen, al waren ze niet echt verrast van hun hoge niveau. Toch hadden ze niet echt zien aankomen dat net zij op zaterdag samen het dubbel zouden afwerken. Gasquet: “Ik wist dat ik op een hoog niveau aan het spelen was voor deze ontmoeting, maar als je me afgelopen zaterdag had gezegd dat ik deze match zou spelen, dan had ik je niet geloofd. Maar de kapitein heeft dit beslist. En dan weet je dat die match gewonnen moet worden, en daar hebben we alles aan gedaan om dat te laten lukken. Ik weet dat deze beslissing voor Nicolas (Mahut (ATP D-6), red.) moeilijk is, maar we zijn ook allemaal professioneel. We weten dat er keuzes gemaakt moeten worden, en daar moeten we dan mee omgaan. Wat er ook beslist wordt, er zal altijd wel kritiek zijn.”

Voor Gasquet en Herbert was het de eerste keer dat ze samen speelden. Toch waren ze niet verrast over het niveau dat ze gehaald hebben. Herbert: “We hebben hier drie dagen keihard voor getraind. Ik ben het wel gewoon om dubbel te spelen, en door een heel jaar met Nicolas (Mahut, red.) te spelen hebben we wel wat automatismes opgebouwd, en dat hadden we nu niet. Maar iedereen heeft geholpen om van deze match een succes te maken. Dat is zo uniek aan de Davis Cup, iedereen helpt elkaar, bij elke match. Je bent een ploeg. Je moet niet enkel energie hebben als je speelt, maar ook als je op de bank zit, als je bij het team hoort, en ook als je supporter bent. Vandaag was er ook echt meer lawaai in het stadion. De sfeer was magisch. Dat is ook wel het voordeel van thuis te kunnen spelen. Uiteindelijk zijn we gewoon heel blij dat we onze eerste match samen hebben kunnen winnen.” Gasquet beaamt dat: “We zijn inderdaad blij, niet verrast. We speelden goed, retourneerden goed, serveerden goed. Daardoor hebben we makkelijk de eerste set kunnen pakken. Daarna ging het wat moeilijker, dat wisten we ook. We hebben op het einde van set 2 wat veel foutjes gemaakt, maar mentaal zijn we sterk gebleven en dat heeft geholpen.”

Toch durven Herbert en Gasquet nu nog niet zeggen dat de Davis Cup binnen is. Herbert: “Het is al een ongelooflijke week geweest. Sinds de halve finale heb ik al vaak aan dit weekend gedacht, en tot nu is het al fantastisch geweest. Maar het is nog niet gedaan. Morgen moeten we ook nog spelen.” Gasquet: “Inderdaad. David (Goffin (ATP-7), red.) was gisteren impressionant, maar Jo (Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15), red.) is ook een van de beste spelers ter wereld. Zeker op snelle banen zoals de deze. Hij heeft Goffin ook al eerder geklopt, dus waarom zou dat morgen niet kunnen? Mocht dat niet lukken, dan hebben we ook nog altijd een vijfde match. En ook daar zijn veel mogelijkheden. Misschien moet ik die zelf wel spelen, we zien wel. We gaan er in elk geval alles aan doen om morgen dat beslissende punt te pakken.”

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden