Op het ITF-toernooi van Hammamet (Tunesië, $ 15 000) heeft Tamaryn Hendler (WTA-419) de halve finale niet overleefd. Eliessa Vanlangendonck (WTA D-825) greep naast de hoofdprijs in het dubbelspel.

Hendler nam het in de halve finale op tegen de Sloveense Pia Cuk (WTA-769) die eerder nog Eliessa Vanlangendonck (WTA-656) uit het toernooi kegelde. De wedstrijd begon meteen op het scherpst van de snee waarin de beide speelsters elkaar niet veel ruimte lieten. In het vierde spelletje sloeg Cuk meteen een kloof en snelde naar een 1-5 voorsprong. Hendler brak nog één keer terug maar moest de set even later toch vergeten.

Ook in de tweede manche waren de speelsters erg aan elkaar gewaagd. Hendler vocht zich twee keer knap terug van een break achterstand maar bij een 5-5 stand was de kaars uit en won ze geen enkel punt meer. Na 1 uur en 38 minuten moest Hendler inpakken met 3-6 en 5-7.

Vanlangendonck kwam met Cuk (WTA D-1213) nog in actie in de dubbelfinale. De Belgisch-Sloveense combinatie was echter niet opgewassen tegen Alice Rame (WTA D-1004) en Eleni Kordolaimi (WTA D-433). Het werd 2-6 en 3-6 na 1 uur en 9 minuten.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.