Home » WTA » Geen finale voor Van Uytvanck in Rabat

Geen finale voor Van Uytvanck in Rabat

Geen finale voor Van Uytvanck in Rabat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-52) heeft naast een finaleplaats op het WTA-toernooi van Rabat (Marokko, International) gegrepen. Ze moest in twee sets het onderspit delven tegen haar Griekse tegenstandster.

Van Uytvanck klopte in de kwartfinale op het Marrokaanse gravel in een Belgisch duel Ysaline Bonaventure (WTA-122). Bij de laatste vier was er helaas geen tweede Belgische duel tegen de Belgische nummer één Elise Mertens (WTA-18) maar ontmoette ze de Griekse Maria Sakkari (WTA-51) die Mertens naar huis stuurde.

In de eerste set speelden beide tennissters met een laag eerste opslagpercentage. Van Uytvanck kon twee keer breaken maar verloor zelf drie keer haar opslag. Sakkari hield de bovenhand en greep de eerste set met 6-4.

De tweede set toonde een gelijkaardig wedstrijdverloop met verschillende breaks en breakballen. Van Uytvanck moest echter opnieuw achtervolgen en verloor een tweede keer de set met 6-4. De Belgische bereikt dus geen finale maar zal volgende week normaal gezien wel klimmen naar de top vijftig!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws