Home » Grand Slam » Wimbledon » Geen halve finale Wimbledon voor Goffin ondanks sterke start tegen nummer één

Geen halve finale Wimbledon voor Goffin ondanks sterke start tegen nummer één

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-23) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de halve finale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Onze landgenoot begon knap aan zijn partij tegen nummer één van de wereld Novak Djokovic (ATP-1), maar moest daarna het hoofd buigen.

Goffin begon gretig aan zijn kwartfinale op het Centre Court van Wimbledon. De Luikenaar dwong al snel twee breakkansen af, maar kon ze niet benutten. Goffin bleef Djokovic onder druk zetten en ging in het zevende spelletje door de opslag van de Serviër. Djokovic schakelde echter een versnelling hoger, en van 4-3 en 30-0 voor Goffin ging het naar 4-6 setwinst voor de Serviër.

Goffin moest van de opdoffer bekomen en maakte erg veel fouten in de tweede set. Onze landgenoot keek al snel tegen een 0-5 achterstand aan en slaagde er niet in om ook zijn laatste opslagspelletje te winnen. Djokovic zorgde voor een bagel en pakte de set met 0-6.

Djokovic pakte nog een tiende spelletje op rij, maar Goffin wist eindelijk nog eens zijn servicegame te winnen en kwam terug tot 1-1. De Luikenaar werd opnieuw gebroken en kon niet door de opslag van de Serviër gaan. Djokovic liep 2-5 uit en Goffin moest serveren om in de partij te blijven, maar slaagde daar niet in. Djokovic maakte het meteen af bij zijn eerste wedstrijdpunt en won de derde set met 2-6. De partij duurde iets minder dan twee uur. Voor titelverdediger Djokovic is het de negende keer dat hij de halve finale haalt op Wimbledon.

Na Roland Garros in 2016 en de Australian Open in 2017 was het de derde keer dat Goffin in de kwartfinale van een Grand Slam stond. Nog nooit wist hij door te stoten naar de halve finale. Dankzij zijn mooie parcours op Wimbledon zal hij wel opnieuw de top 20 binnenkomen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden