David Goffin (ATP-23) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de halve finale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Onze landgenoot begon knap aan zijn partij tegen nummer één van de wereld Novak Djokovic (ATP-1), maar moest daarna het hoofd buigen.

Goffin begon gretig aan zijn kwartfinale op het Centre Court van Wimbledon. De Luikenaar dwong al snel twee breakkansen af, maar kon ze niet benutten. Goffin bleef Djokovic onder druk zetten en ging in het zevende spelletje door de opslag van de Serviër. Djokovic schakelde echter een versnelling hoger, en van 4-3 en 30-0 voor Goffin ging het naar 4-6 setwinst voor de Serviër.

Goffin moest van de opdoffer bekomen en maakte erg veel fouten in de tweede set. Onze landgenoot keek al snel tegen een 0-5 achterstand aan en slaagde er niet in om ook zijn laatste opslagspelletje te winnen. Djokovic zorgde voor een bagel en pakte de set met 0-6.

Djokovic pakte nog een tiende spelletje op rij, maar Goffin wist eindelijk nog eens zijn servicegame te winnen en kwam terug tot 1-1. De Luikenaar werd opnieuw gebroken en kon niet door de opslag van de Serviër gaan. Djokovic liep 2-5 uit en Goffin moest serveren om in de partij te blijven, maar slaagde daar niet in. Djokovic maakte het meteen af bij zijn eerste wedstrijdpunt en won de derde set met 2-6. De partij duurde iets minder dan twee uur. Voor titelverdediger Djokovic is het de negende keer dat hij de halve finale haalt op Wimbledon.

Na Roland Garros in 2016 en de Australian Open in 2017 was het de derde keer dat Goffin in de kwartfinale van een Grand Slam stond. Nog nooit wist hij door te stoten naar de halve finale. Dankzij zijn mooie parcours op Wimbledon zal hij wel opnieuw de top 20 binnenkomen.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.