Tennisplaza

Geen kwartfinale voor Goffin in Monte Carlo

David Goffin - © Barcelona Open Banc Sabadell

David Goffin (ATP-47) is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken van het ATP-toernooi van Monte Carlo (Monaco, ATP 1 000). Hij ging in twee sets onderuit.

Goffin moest in de derde ronde aan de bak tegen de Spanjaard Alejandro Davidovic Fokina (ATP-46), die eerder nummer één van de wereld Novak Djokovic (ATP-1) naar huis had gestuurd. De Luikenaar was al snel op achtervolgen aangewezen, maar wist toch tot 4-4 terug te komen in de eerste set. Op het einde kraakte Goffin, hij verloor de set met 4-6.

Davidovic Fokina kwam al snel op een 0-4 voorsprong in de tweede set. Goffin kon nog één spelletje winnen, maar moest met 1-6 het hoofd buigen. De wedstrijd duurde 1 uur en 32 minuten.

Goffin blijft steken op een mooie reeks van zeven overwinningen op rij. Volgende week komt hij in actie op het ATP-toernooi van Belgrado (Servië, ATP 250).