Tennisplaza

Geen nieuwe dubbeltitel voor Vliegen

Joran Vliegen - © Nick Verhaeghe

Joran Vliegen (ATP D-162) heeft geen tweeëntwintigste dubbeltitel op zijn palmares kunnen schrijven. Op een Future-toernooi in Duitsland moest hij net voor de meet zijn meerdere erkennen in een Duits duo.

Vliegen kwam in het Duitse Kaarst, op de Kirschbaum International ($ 15 000), niet aan de zijde van zijn gebruikelijke dubbelpartner Sander Gillé (ATP D-161) aan de start van het dubbeltoernooi. Door de afwezigheid van Gillé vormde Vliegen voor de gelegenheid een duo met de Nederlander David Pel (ATP D-220). Die combinatie leek ook te werken, want al eerste reekshoofden plaatsten ze zich voor de finale – al hadden ze wel in elke ronde een supertiebreak nodig om daar te geraken.

In die finale namen ze het op tegen het Duitse duo Jannis Kahlke (ATP D-921) en Oscar Otte (ATP D-233), de derde reekshoofden. Hoewel Vliegen en Pel de eerste set nog verloren met 3-6, kwamen ze met 7-5 in de tweede terug helemaal in de partij. De vierde supertiebreak van de week werd hen echter fataal. Met 8-10 gingen ze onderuit, en dus ging de titel naar de Duitsers. Op die manier mist Vliegen (voorlopig) zijn tweeëntwintigste dubbeltitel.

https://twitter.com/TennisDavidPel/status/822864310783373313