Home » ATP » Geen stunt voor Bemelmans en De Loore op European Open

Geen stunt voor Bemelmans en De Loore op European Open

In de derde wedstrijd op de Kids Day op de European Open in Antwerpen kwamen Joris De Loore (ATP D-283) en Ruben Bemelmans (ATP D-377) in actie. Zij gingen de strijd aan met Marcelo Demoliner (ATP D-67) en Santiago Gonzalez (ATP D-54), maar moesten in twee sets het hoofd buigen.

Bemelmans en De Loore kregen een wildcard voor het dubbeltoernooi. De Braziliaans-Mexicaanse tandem begon sterk aan de wedstrijd en gunde de Belgen weinig kansen. In het zesde game maakte de Belgisch tandem te veel foutjes, ze konden twee breakpunten redden, maar De Loore moest toch zijn opslag prijsgeven: 2-4. Ook Bemelmans gaf later zijn opslag uit handen en zo ging de set met 2-6 naar Demoliner en Gonzalez.

In de derde game van de tweede set kregen Bemelmans en De Loore een breakpunt, maar Demoliner en Gonzalez hielden stand. De Belgen wonnen wat vlotter hun opslagspelletjes, maar ook aan de andere zijde kenden Demoliner en Gonzalez weinig problemen. Bij 4-5 moest De Loore serveren om in de wedstrijd te blijven. Enkele missers werden hem echter fataal en Demoliner en Gonzalez krijgen twee matchpunten. Het eerste werd gered met een ace, en ‘Bemel’ werkte het tweede matchpunt vakkundig weg aan het net. Met nog een knappe volley kwam de Belgische tandem terug tot 5-5 en haalde de Lotto Arena opgelucht adem.

Na makkelijke opslagwinst van het Mexicaans-Braziliaanse duo moest Bemelmans opnieuw serveren om in de partij te blijven. Dat deed onze landgenoot met brio, en de tweede set werd beslist in de tiebreak. Bemelmans en De Loore maakten een minibreak ongedaan en kwamen terug tot 3-3. Door een ongelukkig foutje van Bemelmans kwamen Demoliner en Gonzalez echter weer op voorsprong en kregen ze opnieuw matchpunten. Deze keer was het wel raak, na 1 uur en 19 minuten stond de 2-6 en 6-7 (3) eindstand op het scorebord. Daarmee verdwijnen de laatste Belgen uit de derde editie van de European Open.