Tennisplaza

Geen succes voor Belgen in Mallorca

© Diederik Craps (www.flickr.com)

Met vier namen op de kwalificatietabel deed België het zeker niet slecht op het Futures-toernooi van Spanje ($10 000, Mallorca). Het Spaanse gravel bracht de Belgen echter geen geluk.

Onze landgenoten mochten allemaal op de eerste dag van het toernooi in actie komen. Arnaud Neveux (ITF-2136) beet de spits af. Hij kreeg meteen het eerste reekshoofd, Adria Mas Mascolo (ITF-869) gepresenteerd. In de eerste set kon Neveux gelijke tred houden met de Spanjaard, tot hij bij 7-5 moest lossen. De tweede set leek volledig aan Neveux voorbij te gaan. Met 6-0 kegelt Mas Mascolo onze landgenoot uit het toernooi.

Ook Simon Beaupain (NR) stond op dat moment te tennissen. Hij kon thuisspeler Jorge Lopez Perez Fuster (ITF-1635) slechts twee games afsnoepen. Met tweemaal 1-6 zit ook zijn enkeltoernooi erop. Victor Poncelet (ITF-1384), het dertiende reekshoofd kwam uit tegen noorderbuur Guy Den Heijer (ITF-1891). Poncelet speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar moest de overwinning met tweemaal 6-3 aan Den Heijer laten.

Keyvan Nematzadeh (NR) stond tegenover de Duitse Vincent Jaensch-Mueller (ITF-1379). Voor onze 19-jarige landgenoot was het zijn eerste toernooi van het jaar, maar zonder al te veel succes. Met 3-6 en 6-7(4) mag Nematzadeh weliswaar tevreden zijn over zijn partij. Zijn nederlaag brengt de teller echter op 0 op 4 voor de Belgen in Mallorca, geen Belgische spelers op de hoofdtabel dus.